• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/views.module on line 838.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_display::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Stormlicht Vlissingen

Onderdeel van Project Stormlicht, Kunstruimte deWILLEM3, Vlissingen, i.s.m. René Korten, 2010

De afsluitende tentoonstelling van ‘Stormlicht’ vindt plaats in kunstruimte deWILLEM3 in Vlissingen, een voormalige kazerne, direct gelegen aan de dijk bij de monding van de Westerschelde. We brengen in onze expositiezaal een verbinding tot stand met een sculptuur van Fabian Luyten, de ‘Zomerbunker’. Op een van de wanden plaatsen we een letterbeeld met als titel 21 Spirits, gebaseerd op de inventarisatiecodes van de 20 nog bestaande B2-Stealth bommenwerpers en van de 21e die verongelukt is.

In navolging van ons project met omwonenden van Museum van Bommel van Dam in Venlo benaderen we dit keer gebruikers van het gebouw, vertegenwoordigers van culturele instellingen die in deWILLEM3 gevestigd zijn. Ze ontvangen een stealth-sticker die wij bevestigen op een van de buitenramen van het gebouw in de nabijheid van hun werkplek. De silhouetten doemen op in het kazernegebouw, markeren de ruimtes. De uitgenodigde 11 Members zijn ontvangers en verspreiders, mede-cultuurmakers van de stad. Op de foto’s die we van ze maken verschijnen ze als zwarte gedaante in een aura van tegenlicht met op de achtergrond de sticker, Sikkel V. Deze fotoserie van 11 ingewijden presenteren we in de tentoonstelling in deWILLEM3.---

Zie ook:

Jan van den Langenberg - Spirit als Echo