• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/views.module on line 838.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_display::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_display.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_field_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of content_handler_field::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_argument_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_sort_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_handler_filter_broken::ui_name() should be compatible with views_handler::ui_name($short = false) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
 • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/janvandenlangenberg.nl/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

FDP-01

Exterieur, 113 schotelantennes op schuur

FDP-02

Exterieur detail, 113 schotelantennes op schuur

FDP-02a

Exterieur, 113 schotelantennes op schuur(detail)

FDP-03

Interieur, appels, peren op schotelantennes, fax

FDP-03a

Interieur, appels, peren op schotelantennes(detail)

FDP-04

Detail interieur, fax

Fruits de Passion

i.s.m. Rene Korten, onderdeel van Tempus Arti, Het Waterhof, Melkwezer, België, i.s.m. René Korten, 2003

In Melkwezer bevindt zich het Waterhof, het restant van een verdwenen 17e eeuwse hoeve. De schuur is opgebouwd uit lagen, bestaande uit verschillende materialen met verschillende kleuren, als een archeologisch pronkstuk. De datering met muurankers is niet volledig; een deel van de schuur lijkt te zijn geamputeerd, als een plak van een cake. Later is de puntgevel herbouwd met diverse materialen.

We bekleden de schuur met een groot aantal schotelantennes. Als parasieten op de huid van het gebouw. Schotels in zo’n grote hoeveelheid dat er een nieuwe huid ontstaat, een harnas, een maliënkolder ter bescherming van de schuur en de dingen die er in opgeslagen worden, ter afwering van het andere. Een nieuw materiaal als een hedendaagse signering. Een beeld, gemaakt in drieënhalve eeuw en voltooid in 2003. Een verbinding tussen het nu en toen. Maar eigenlijk zijn de schotels ontvangers, trechters en maken ze de schuur tot behuizing van mondiale informatie. Een overgang van materie naar kennis. Een verbinding tussen hier en overal. De schotel is een symbool van verandering, van een (culturele) verschuiving van perspectief en van verschillende religieuze en sociaalpolitieke thema’s die actueel en problematisch zijn, zowel in België als in Nederland. Over de hele wereld.

Binnen in de schuur torsen twee schotelantennes, nu horizontaal, de materie, vruchten van het omringende land, appels en peren van nabijgelegen boomgaarden. Voedsel waarmee alles begint en eindigt, hier op deze bijzondere plek, eindeloos vruchtbaar.
"Ik ben een appel, waarom zou ik een peer moeten worden" is een uitspraak van een jonge moslim die we in het Arabisch laten vertalen en ophangen in dezelfde binnenruimte.